075-6211456 (bgg. 051-8850942)
nellylimenaria@gmail.com

Over Thassos

Thassos is een middelgroot eiland (100 km rond), gelegen in de Egeische zee.
Ondanks het feit dat veel Griekse eilanden ontdekt zijn door het massatoerisme, is Thassos volkomen zichzelf en daardoor typisch Grieks gebleven. Het eiland Thassos heeft de bezoeker veel te bieden.

Limenaria ...

Is een pitoresk vissersdorpje met een prachtige boulevard waar het, vooral in de avonduren, gezellig flaneren is. U vindt er diverse restaurants en authentiek Griekse tavernes en leuke winkeltjes. Limenaria is omgeven door een prachtig bos. U kunt ook het oude Limenaria bezoeken, genaamd Kastro. Hier woonden de mensen vroeger vanwege de piraterij. Ook een bezoek waard! Prachtig uitzicht over Thassos, antieke huisjes, antiek kerkje. U kunt wandelend vanuit Limenaria naar Kastro. De wandeling duurt ong. 2 uren. Ook per auto mogelijk. Limenaria beschikt over een klein, maar mooi folkloristisch museum.

Prachtige zandstranden ...

Op de meeste stranden kunt u ligbed, parasol en wat voor de watersport huren (niet aan de kleine strandjes en verlaten baaitjes). Limenaria heeft 4 mooie stranden; maar u kunt natuurlijk ook zwemmen in pefkari (3km) beschikt over een mooi strand met gezellige terrasjes. Of Tripiti beach (3km), beschikt over een mooi strand, alleen het in zee komen is wat moeilijk vanwege vele stenen. Op één gedeelte is de zee goed toegankelijk, waardoor het vooral in de zomermaanden behoorlijk druk is.

Mooie bossen ...

Mooie bossen, waar u heerlijk kunt wandelen (eventueel met gids) en kennis kunt maken met de flora en fauna van Thassos. De pitoreske bergdorpjes zijn zeker een bezoek waard! U kunt daar het authentieke Griekse leven proeven.

De vissersdorpjes ...

De vissersdorpjes nodigen u uit, om op een van de vele terrasjes te genieten van bijv een heerlijke ouzo met mezedes of te genieten van een van de heerlijke verse visschotels. Gewoon uitrusten met een kopje Griekse koffie of Frapé (ijskoffie) mag natuurlijk ook! Verder kunt u diverse kloosters en kerken bezoeken op Thassos, het mooiste en grootste klooster is Agios Archangelos. Dagelijks te bezoeken met magnifiek uitzicht over de Egeische zee.

Ook op Archeologisch gebied heeft Thassos u e.e.a. te bieden.
Op de voorpagina in de sectie "Over Thassos e.o." kunt u kiezen uit de verschillende plaatsen.

Meer over Thassos

Promotiefilmpje


Bekijk hierboven een promotie video van Thassos en ontdek de schoonheid van het eiland...

Bron: YouTube

Meer zien van het prachtige eiland Thassos? Kijk dan op de foto gallerij...